Biz Kimiz?
Sokak sokak, sahne sahne dolaşan, çocukların ve günlük hayatın içinde yaşam pırıltısı arayanın gözlerine neşe olmaya çalışanız.
Sahne sanatlarıyla uğraşan herkes veya her artist, yaşamı kendince yorumlar ve saygıyı hakkeden bir bilgiye sahiptir. Biz, bu bilgiyi ve farkındalığı dönüştürerek, çocukların ve arayanın göz seviyesinde gerçekleştirmeye çabalayanız.
Kimi zaman mülteci kamplarında, kimi zaman bir salon dolusu çocukla, bazı huzur evlerinde yaşlı insanların sevincinde,kimi uluslarası festivallerin sahnelerinde. Ama, en çok amfimizi alıp, zaman mekan gözetmeden, insanların içinden çıkıp sokaklarda sahne alanız ve veya sokakları sahneye çeviren...
NE YAPIYORUZ
''Her anlama, bir yanlış anlamadır'' Lacan
Sesimize ses verilmeyen, çığlıkların duyulmadığı, korku içerisinde hep kendini anlatma çabasında monologlar çağında mı yaşıyoruz? Kelimeler yetmiyor, anlatmakla bitmiyor, üstüne üstelik duygular insandan insana geçmiyor sanki...
Yanımıza biraz müzik, biraz boya, renkli bir iki parça ıvır zıvır alıp, içinde kelimeler olmayan ancak; Dans olan, mim olan, dokunmakla dolu bavulumuzu açıp, içinden, kuklalar, kitaplar, oyuncaklar, müzik aletleri çıkarıp eğleniyoruz.
Bir sürü meselemiz var, örneğin; insan hakları, çocuk hakları,doğayla kurduğumuz sorunlu ilişki, hayvan hakları...
Mimle,clownla, çağdaş ve modern dansla insanlara dokunuyor belki onları dönüştürüyoruz, anlık ta olsa ve yine belki bu dokunuşlar, neşe, empati, samimiyet olarak şehrin rengini değiştiririr diye umuyoruz...
İlker Kılıçer
Bedenin herşeyleştiği bu sanat özellikle izleyen çocukları çok etkilemektedir. Bilgilerin, kelimelerin dünyasından sıkılan çocuklar bu sessiz şiire, bu derin ve anlamlı boşluğa hayallerini ortak edebilmektedirler.
Kukla, oynatan için de seyreden için de canlı bir karakterdir. Kimi zaman kurulamayan iletişimlerin imdadı, kimi zaman anlatamayanların sesi olmuştur. Çocukların dünyasında ise büyülü bir arkadaştır.
Sistemin argüman dayatmasıyla "kendilik" oluşturmakta zorlanan çocuklar, Sanat atölyeleriyle kendilerini farkederler ve farkettiklerini ortaya koyarlar. Özgürleşirler.